Pagina's

zaterdag 30 april 2011

Gedresseerde Goulds op het Lievens-hok... ?
Eén van de fabelvertellingen die circuleren
in gouldjesland
Ook al laten de foto's rustige vogels zien die tegelijk stoutweg hun nieuwsgierigheid nauwelijks kunnen bedwingen ... Helaas voor diegenen die deze fabels de wereld insturen, want de feitelijkheid is van grote éénvoud :
Lievens-gouldamadines worden nooit afgericht; Lievens-gouldamadines worden nooit " gedresseerd ".
Ook al heeft één en ander zeker grotendeels te maken met het karakter van de vogels, toch volstaat het meestal dat gouldamadines de verzorger goed kennen in doen en laten. En hem uiteraard vertrouwen. Dan zijn deze gouldamadines direct kalme vogels, ook wanneer ze herhaaldelijk van her naar der worden verplaatst, ook al gaan ze telkens weer kooi-in-kooi-uit, en wordt even nadien de lens op hen gericht... Kalme vogels die kalm worden behandeld, gedragen zich ook gewoon zo kalm.

Waarom de afgebeelde gouldamadines op elk van de foto's telkens gezamelijk dezelfde richting opkijken, zal voor geroutineerde gouldkwekers nauwelijks een mysterie zijn.

~~~ Forse gouldamadines maken indruk. ~~~
~~~~~~~~~~~~~  Altijd. ~~~~~~~~~~~~~Ivan Lievens
0032 53 83 82 24

__________________________________________________________

Message en direct
pour nos amis francophones-visiteursMessage en direct pour nos amis francophones-visiteurs de la France et de la Suisse qui ont pendant les dernières semaines en vain essayés de nous rejoindre par mail :


A partir d'aujourd'hui il est possible de nous atteindre sur le courrier direct
francophone@mail.be
Dès maintenant, premiers venus, premiers notès, selon ce rang.

Ivan Lievens
0032 53 83 82 24
__________________________________________________________