Pagina's

woensdag 3 augustus 2011

ZELFTEST   "Kennis = Kunde"
Lijst met antwoorden
Proficiat aan alle deelnemers




De antwoorden

1. Vleugel- en staartpennen normaal 17 & 12, consequent doorgefokte stammen 18 & 12;

2. Lichaamsgewicht van 16,5 gr tot 24 gr, dus 20-21 gr. gemiddeld;

3. = strikvraag: gouldpop begint vast broeden altijd vanaf voorlaatst gelegde ei, hoeveel eieren zij in totaal ook legt;

4. In klimatologisch evenwichtig milieu : na exact (3 à 5uur minder dan) 14 dagen broeden, kippen de eieren;

5. In normale omstandigheden verlaten jonge gouldamadines het nest na 20 tot 21 dagen;

6. De productie van 1 ei kost een poppenlichaam ruwweg 20% van haar totale calciumreserve;

7. stabiel oplopende klimatologie (steeds warmer - steeds droger) & stabiel aflopende proteïnevoorziening (steeds minder eiwit);

8. hernieuwde aanwezigheid van water & royale eiwitverstrekking

9a. optisch groen = luteïne + zwarteumelanine + blauwstructuur + bruinphaeomelanine (+ minimaal bruineumelanine);

9b. optisch blauw = groen -luteïne;

10. Goulds doen aan zuigdrinken omwille van hun instinctieve gehaastheid, archetypisch geïnspireerd door hun opvallendheid in de wildbaan.

Antwoorden zichtbaar met interval

Deze lijst met antwoorden heeft een interval-publicatie : dus de antwoorden zijn de ene week wel zichtbaar, de week daarop niet, enz... Hierdoor krijgt een aantal bezoekers gelegenheid en tijd om eens even over de vragen en mogelijke antwoorden na te denken.


Proficiat aan elke deelnemer

• Wie als zelfverklaarde gouldliefhebber op dit testje “gouldkennis” geen 5 op 10 haalt, verklaart aan zichzelf dat er heel wat werk voor de boeg staat, om het van "gouldfanaat" tot "gouldkenner" te brengen.
• Wie 5 tot 7 scoort, zit steevast op de goeie weg, maar heeft als gouldkenner niettemin nog een heel eindje te gaan.
• Bedraagt uw score 8 op 10, of meer, dan mag u zichzelf als gouldkenner zeer onderlegd noemen in de theoretische basis.

Aan allen die de test voor zichzelf gemaakt hebben : proficiat.
Aan allen die hem nog gáán maken, ook proficiat.